KÜSUF NAMAZI

27.10.2022 193

Okulumuzda Küsuf Namazı Kılındı

Bugün ülkemizde gerçekleşen güneş tutulması nedeniyle Hz. Peygamberin sünneti olan küsuf namazı kılındı. Küsuf namazı; Hz. Peygamberin güneş tutulması gerçekleştiği zaman ashabı ile birlikte kıldığı sünnet namazdır. Hz. Peygamber güneş tutulması esnasında dua etme, zikir yapma, Kur'an okuma, namaz kılma, sadaka verme gibi eylemleri ümmetine tavsiye etmiştir.

Ayrıca güneş ve ay tutulması sırasında namaz, dua ve Allah'ı anma ile meşgul olmak, sırf Hz. Peygamber'in sünnetine uymayı göstermesinin yanı sıra çok seyrek olarak gerçekleşen bu tür olayların insanlar üzerinde meydana getireceği korku ve endişeyi Allah'a sığınmak suretiyle gidermek, bu vesileyle gerçek yaratıcıyı hatırlamak ve O'na şükran duygularını ifade etmek, O'ndan hayırlar talep etmek gibi hikmetler de içermektedir.

Biz de bugün öğrencilerimizle bu anı idrak edebilmek için mescidlerimizde toplanıp küsuf namazı ile ilgili bilgilendirme yaptık. Ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tesbih çekerek son olarak hep birlikte küsuf namazını eda ettik.

27-10-202227-10-202227-10-202227-10-202227-10-2022