CENNET MEKAN SULTAN ABDULHAMİT HAN'I TANI(T)MAK İÇİN SİTEMİZE YENİ SEKME EKLEDİK

Okulumuzun şerefle ve gururla ismini taşıdığı Sultan II. Abdulhamit Han'ı tanımak, tanıtmak ve anlamak adına okul stemizde ana sayfaya yeni sekme ekledik.

13.01.2021 719

Abdulhamit Hanı tanımak, tanıtmak, onun hakkında dünyaca tanınan kişilerin itiriafları, ülkemizdeki tanınan kişilerin pişmanlıkları gibi birçok içeriğe bu sekmeden ulaşılabilir. içerik olarak daha da zenginleştireceğimiz sekmemizi ziyaret edip beğeni ve yorum butonuna tıklayarak siz de Cennetmekan Sultan Abdulhamit Han'ın daha çok kişi tarafından okunmasına vesile olabilirsiniz.

Necip Fazıl Kısakürek; "Abdulhamid'i anlamak her şeyi anlamak olacaktır." derken Abdulhamid'in siyasetini, ferasetini, devlet adamlığını, ileri görüşlülüğünü ve daha birçok özelliğine işaret etmiştir. Yine Abdulhamid döneminde ona muhalif olan Neyzen Tevfilk'in aşağıdaki şiiri her şeyi özetleyecek türden.

"Nerdesin şevketlim, Sultan Hamid Han?
Feryâdım varır mı bârigâhına?
Ölüm uykusundan bir lâhza uyan,
Şu nankör milletin bak günâhına.

Târihler ismini andığı zaman,
Sana hak verecek, ey koca sultan;
Bizdik utanmadan iftira atan,
Asrın en siyâsî padişâhına.

Pâdişah hem zâlim, hem deli' dedik,
İhtilâle kıyam etmeli dedik;

Şeytan ne dediyse, biz 'belî' dedik;

Çalıştık fitnenin intibahına.

Abdulhamid'i anlayan onun hedeflerine, projelerine, dünya siyaseti ve dünyaya bakış açısına vakıf nesiller yetişmesi dileğiyle..