EĞLENEREK ÖĞRENİYORUZ

EĞLENEREK ÖĞRENİYORUZ

20.03.2024 51

EĞLENEREK ÖĞRENİYORUZ

 

Bir şeyleri en iyi öğrenmenin yolu etkinliklerle öğrenmektir. Ezberle vermeye kalkarsak kısa sürecek ama asla öğrenilemeyecek bir konuyu daha uzun süreli ama tam öğrenilmiş bir konu haline getirebilirsiniz. Hem güldük hem eğlendik hem de öğrendik.

Ünsüz Sertleşmesi: Fıstıkçı Şahap sert bir adamdır. çalışanlarına kaba davranır, zulüm eder, az maaş karşılığında çok çalıştırır, kötü sözler söyler. Gelen müşterilere de sert davranır ve sürekli tersler. Ünsüz bir müşteri gelir, müşteri yumuşak ve naziktir. Şahap indirim isteyenleri kovar, selam vereni tersler. Yumuşak ünsüz Şahap'ın sertliği karşısında dayanamaz ve o da sertleşir. Böylece ünsüz sertleşmesi olur.

Ünsüz yumuşaması: Herkese sert davranan Fıstıkçı Şahap bir gün yine müşterilere ve çalışanlara bağırıp çağırırken içeri ünlü birisi girer. Bu ünlüyü gören Fıstıkçı Şahap bir anda yumuşar. Elleriyle çay kahve yapar, fıstıkları bedava verir, arabasına kadar eşyalarını taşır. İmza alır, fotoğraf çekilmek ister ve bunun için elinden geleni yapar. Böylece sert ünsüzün yanına ünlü bir harf geldiğinde ünsüz yumuşar.

20-03-202420-03-202420-03-202420-03-2024